Home Ino fudbal ETO ŠTA ZNAČI RONALDO Pogledajte koliko je fanova Juve dobio preko noći?...

ETO ŠTA ZNAČI RONALDO Pogledajte koliko je fanova Juve dobio preko noći? (FOTO)

0
SHARE

Svima je jasno da Juventus dovođenjem Cristiana Ronalda nije profitirao samo u fudbalskom, čisto sportskom, već i u marketinškom smislu.

Juve je sa Ronaldom pokazao nevjerovatnu ozbiljnost i moć u koju su mnogi do jučer sumnjali, ali su skeptične mase demantovane i sada se na italijanskog prvaka polako počinje gledati nekim drugim očima.

Koliki je značaj Ronaldovog dolaska u Juventus najbolja je potvrda broj pratilaca ovog kluba na društvenim mrežama, konkretno Instagramu koji je najpopularnija platforma ovog tipa na internetu. Nevjerovatno djeluje podatak da je Stara dama doslovno preko noći dobila više od milion novih pratilaca, a taj broj se konstantno povećava iz sekunde u sekundu.

Navijači Juventusa i oni znatiželjni danas ‘ubijaju vrijeme’ refreshovanjem zvanične klupske stranice i prateći porast broja pratilaca, koji je do momenta objavljivanja ovog teksta bio 11.1 milion. Jučer je Juventus imao 10 miliona fanova na Instagramu, a onda je ozvaničen dolazak Ronalda i stvari su se brzo počele mijenjati.

Naravno, zvanične stranice Juventusa bilježe veliki rast pratilaca i na Facebooku i Twitteru, a treba napomenuti da Cristiano Ronaldo još uvijek nije izreklamirao novi klub na svom profilu koji okuplja nevjerovatna 134 miliona ljudi. Šta li će tek tada biti…

Usput, fotografija kojom je Juventus prije 17 sati predstavio Ronalda prikupila je 2.7 miliona likeova, što je apsolutni rekord otkad ona postoji.

@cristiano #CR7JUVE

Objavu dijeli Juventus Football Club (@juventus)

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of