Home Aktuelno Englezi bijesne: Diskvalifikujte Hrvatsku, kako to Rebićeva dva žuta kartona nisu isključenje?!

Englezi bijesne: Diskvalifikujte Hrvatsku, kako to Rebićeva dva žuta kartona nisu isključenje?!

0
SHARE


Čak ni engleski mediji nisu uvjereni u ove tvrdnje, iako prenose twitove ljutitih navijača koji traže diskvalifikaciju ‘vatrenih’.

Dva dana je prošlo od polufinala Mundijala između Hrvatske i Engleske, a strasti se ne smiruju, pogotovo na ‘ostrvu’ gdje ne mogu da prežale poraz u meču koji su dobijali.

Najprije su opravdanje potražili u navodnom prekršaju Ivana Perišića kod prvog gola Hrvatske, a sada smatraju da je sudija Čunejt Čakir ostavio Antea Rebića na terenu, iako mu je dva puta pokazao žuti karton.

Zbog toga Englezi masovno traže diskvalifikaciju ‘vatrenih’ sa Mundijala i direktno učešće u finalu ‘gordog albiona’, ali nisu u pravu. O čemu se zapravo radi.

Naime, Englezi smatraju da je Rebić trebalo da bude izbačen sa terena zbog žutih kartona u 48. minutu i šestom minutu drugog produžetka.

Rebić jeste učestvovao u prekršajima u obje situacije, ali nije u obje bio sankcionisan. Krajem prvog poluvremena on jeste oborio nepropisno Kajla Vokera, a zatim je Mario Mandžukić ljutito izbacio loptu van terena i zato dobio žuti karton, a Englezi su pomislili da je kažnjen Rebić zbog faula.

Zato su, kada je Rebić dobio svoj prvi žuti karton u 96. minutu pomislili da je to njegov drugi, pa čak i komentator na engleskoj televiziji je krilnog napadača Hrvatske već proglasio isključenim.

Ipak, Čakir mu je uredno pokazao žuti karton, upisao ga i sa razlogom ga ostavio na terenu.

Englezi se hvataju za svaku slamku spasa, pa tako podsjećaju da je upravo Hrvatska bila učesnik sličnog skandala, jer je baš engleski sudija Grejem Pol pokazao hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću tri žuta kartona na utakmici Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of