Home Aktuelno Elvir Bolić: Ibiševićev odlazak veliki je gubitak za Zmajeve!

Elvir Bolić: Ibiševićev odlazak veliki je gubitak za Zmajeve!

0
SHARE


Oproštaj Vedada Ibiševića od nacionalnog dresa BiH teško je pao svim ljubiteljima nogometa u našoj zemlji. Među onima koje ovakav potez “Plavookog bombardera” nije ostavio ravnodušnim svakako je i bivši golgeter “Zmajeva” Elvir Bolić.

U razgovoru za portal Avaz.ba legendarni Bola ističe kako je Vedino “zbogom” veliki gubitak za nogometnu reprezentaciju BiH.

– Zaista mi je žao što Ibišević odlazi, jer je našim “Zmajevima” mogao još da pomogne. Ne znam pravi razlog zbog čega se Vedo odlučio na takav potez – kazao nam je Bolić.

Smatra kako odlazak Ibiševića nije dobar ni iz razloga što BiH nema mnogo igrača na koje može računati, pa da se može tek tako odricati usluga vrhunskih nogometaša.

Ibiševića ćemo se svi svakako najviše sjećati po golovima iz Kaunasa (protiv Litvanije) i iz Brazila (protiv Argentine).

– Vedo je s tim golovima, i ne samo sa ta dva, ostavio puno traga u našem reprezentativnom nogometu. Nije on sad u nekim godinama. Igra i dalje u jakoj njemačkoj Bundesligi. Mogao je još da nam pomogne. Bit će to sigurno veliki gubitak za našu reprezentaciju – dodao je Bolić.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of