Home Aktuelno Eaglesi otkrili tajnu akcije kojom su prelomili Super Bowl protiv Patriotsa!

Eaglesi otkrili tajnu akcije kojom su prelomili Super Bowl protiv Patriotsa!

0
SHARE


Velika pobjeda Philadelphia Eaglesa protiv New England Patriotsa 41:33 u nedjeljnom Super Bowlu i dalje je tema broj 1 u svim američkim medijima.

Analiziraju se potezi oba trenera, raspravlja se je li Tom Brady i dalje najveći u historiji i pišu se hvalospjevi Philadelphiji koja je s trona srušila jednu od najdominantnijih ekipa u američkom sportu.

Posebnu pažnju dobila je sjajna akcija Eaglesa pred kraj prvog poluvremena kojom je Philadelphia otišla na 22:12. Na četvrtom pokušaju za jedan jard, u situaciji u kojoj bi većina trenera pucala field-goal s nekoliko metara, trener Eaglesa Doug Pederson pozvao je nevjerovatnu akciju.

Eaglesi su potpuno prevarili odbranu Patriotsa. Quarterback Nick Foles izvukao se na desnu stranu i kad su svi očekivali probijanje po lijevoj, tight end Trey Burton bacio je Folesu loptu u end-zone za touchdown. Loptu je bacio čovjek koji nikada prije na utakmici nije bacio loptu, a ulovio ju je čovjek koji nikada prije na utakmici nije uhvatio loptu. Eaglesi nikada prije nisu izveli ovu akciju, prenosi Index.hr.

“Da bi pobijedio ekipu kao što su Patriotsi, moraš izvesti nešto posebno. Philly Special, tako smo nazvali ovu akciju”, rekao je nakon velike pobjede Doug Pederson.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of