Home Aktuelno Drama porodice Schumacher: Osuđen manijak koji je prijetio ubistvom Michaelove djece!

Drama porodice Schumacher: Osuđen manijak koji je prijetio ubistvom Michaelove djece!

0
SHARE


Nijemac Husejin B. iz Detingema osuđen je uslovno na godinu dana i devet mjeseci zbog ucjenjivanja porodice višestrukog svjetskog šampiona u F1, Michaela Scumachera.

Njemački mediji prenose da je Husejin 14. februara prošle godine poslao prijeteći mail Michaelovoj supruzi Corrini. On je tražio 900.000 eura i prijetio da će ubiti Michaelovu i Corrininu djecu Micka (18) i Ginu-Mariju (20).

Schumacher je 29. decembra 2013. godine teško povrijedio glavu. Slavni njemački vozač je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gdje je hitno operisan, a potom je šest mjeseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, prije nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno liječenje u švicarskom Glandu.

Porodica Schumacher je izolovala njemačkog vozača od javnosti kako bi se u miru oporavio od povreda glave. Patnju porodice Schumacher želio je da iskoristio Husejin B, koji je tražio da mu se uplati novac na račun do 31. marta 2016.

On je prijetio da će da povrijedi Micka i Ginu-Mariju.

“Ako novac ne bude uplaćen do 31. marta 2016., tvoja djeca će biti ubijena. U Formuli 4 mnoge nesreće mogu da se dogode”, napisao je 25-godišnjak Michaelovoj supruzi.

Corrina Schumacher je odmah prijavila ucjenu, a Husejin je brzo uhapšen.

Ovih dana je održano suđenje, a Husejin je sve priznao.

“On je sve isplanirao, ali nije mogao da objasni zašto je to uradio”, rekao je njegov advokat.

Javni tužilac je tražio dvije godine uslovno. Sud je kaznio ucjenjivača uslovno s godinu dana i devet mjeseci, 4.500 eura, 50 sati društvenog korisnog rada, a i mora da se podvrgne psihijatrijskom pregledu.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of