Home Bh. fudbal Delegati su škrti na riječima kad je riječ o fašizmu i veličanju...

Delegati su škrti na riječima kad je riječ o fašizmu i veličanju ratnih zločinaca!

0
SHARE

Izvještaji delegata s utakmica na kojima su se veličali ratni zločinci bili su pod posebnom pažnjom medija.

Naravno i javnost je zanimalo šta su to službena lica N/FSBiH napisala u svojim izvještajima s utakmica iz Širokog Brijega i Mostara.

Izvještaji bez obzira koji ih je delegat sastavljao napisani su po gotovo identičnom urneku bez bilo kakvog detaljisanja o skandiranjima, pjesmama, parolama i transparentima kojima su se proteklih dana veličali funkcioneri tzv. Herceg-Bosne, kojima je Haški sud nedavno potvrdio presudu od 111 godina zatvora.

Delegat Milan Janković je u svom izvještaju naveo da su zabilježeni određeni propusti u organizaciji jer su korištena pirotehnička sredstva kao i neprimjerena skandiranja.

– Utakmica organizovana shodno Propozicijama takmičenja Premijer lige BiH, sa propustima jer su unesena i korištena pirotehnička sredstva. Radni sastanak održan na vrijeme uz prisustvo svih potrebnih službi i službenih lica. Detaljno dogovoren način obezbjeđenja utakmice i samih aktera iste kao i publike. Formirana krizna grupa i određena krizna soba. Službeni predstavnici klubova uredno dostavili ovjerene spiskove igrača za nastup na ovoj utakmici sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, kao i stranim državljanima. Sve priložene sportske legitimacije i akreditacije uredne. Identifikacija igrača izvršena prije početka utakmice, te svi prijavljeni igrači u zapisnik utakmice fizički prisutni sa pravom nastupa. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, dok je u dijelu tribina gdje su bili smješteni domaći navijači (organizovana navijačka grupa “Škripari”) došlo do upotrebe pirotehničkih sredstava kao i neprimjerenog skandiranja. Na utakmici prisutan predstavnik sigurnosti ispred NS/FS BIH gospodin Puhalac Branislav. Utakmicu u direktnom TV prenosu prenosila Moja TV. Doček gostujuće ekipe i službenih lica bio je veoma korektan – napisao je delegat Janković.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of