Home Aktuelno Delegat meča BiH – Švicarska: Oglasio se i Darko Repenšek!

Delegat meča BiH – Švicarska: Oglasio se i Darko Repenšek!

0
SHARE


Direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović obratio se danas javnosti nakon što je EHF diskvalifikovao Zmajeve iz baraža za Svjetsko prvenstvo 2019., a naše mjesto zahvaljujući pobjedi za zelenim stolom pripalo je Švicarcima.

On je u prostorijama RSBiH hronološki saopćio sve događaje koji su prethodili “slučaju Nuić”.

Bilo je tu i nekoliko bizarnih stvari, a direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine odgovorno tvrdi da se radi o tehničkom propustu i da je u tom smislu odgovornost delegata Darka Repenšeka amnestirana.

Repenšek je, tvrdi Muzurović, na tehničkom sastanku na dan utakmice unio zapisnik u EHF sistem, kojem je jedino on imao pristup, ali se sat prije duela u Mejdanu pojavio bez zapisnika.

Obaveza vođe ekipe

Oglasio se i delegat meča iz tuzlanskog Mejdana Darko Repenšek.

On je u razgovoru za N1 kazao da je obaveza vođe ekipe da prije samog početka meča prekontroliše zapisnik.

– Obaveze zvaničnih lica na utakmici su jasne. Obaveza vođe ekipe (odgovorna osoba ekipe BiH na toj utakmici to bio je direktor reprezentacije Gordan Muzurović) je, da prije samog početka utakmice prekontrolira zvanični zapisnik, da li su svi igrači unijeti, da su korektno zapisani brojevi, tačnost potvrdi potpisom i za to je odgovoran on, ne delegat, kazao je Repenšek za N1.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine na danas objavljenu odluku EHF-u pravo žalbe ima do 21. februara.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of