Home Ino fudbal Conte odgovorio Mourinhu: “Teške riječi, ovo ti neću zaboraviti!”

Conte odgovorio Mourinhu: “Teške riječi, ovo ti neću zaboraviti!”

0
SHARE


Protekle sedmice Jose Mourinho, trener Manchester Uniteda, i Antonio Conte, trener prvaka Chelseaja, zaratili su preko medija i razmijenili nekoliko neugodnih riječi, a čini se da se neće tako brzo pomiriti.

Portugalac je najprije odgovorio novinarima na komentare da mu nije stalo do pobjeda: “Zar bih se trebao ponašati kao klaun uz aut liniju?” rekao je Mourinho.

Conte, poznat kao vrlo teatralan trener, osjetio se prozvanim i Mourinhu je odgovorio na svojoj sljedećoj presici: “Trebao bi vidjeti sam sebe u prošlosti, možda govori o sebi. Otišao je iz Chelseaja, a i dalje gleda ovamo. Pomalo me iritira. Ako se želiš boriti sa mnom, spreman sam. Popravlja mi se engleski. To mi je jedini problem, inače možemo krenuti”.

Osim toga, Mourinha je nazvao “malim čovjekom”.

Mourinho mu je odgovorio dan-dva kasnije na svoj način. “Ono što se meni nikad nije dogodilo, a i neće, to je da budem suspendovan zbog namještanja utakmica. To se meni neće dogoditi nikada”, rekao je Portugalac podsjetivši na Conteovu suspenziju zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju utakmica Juventusa.

Conte se jučer opet pojavio pred novinarima i zadnji put komentarisao cijelu situaciju, prenosi Index.hr.

“Rekao je teške riječi, to mu neću zaboraviti. To nije problem klubova, to je problem između mene i njega. Obojica smo rekli neke stvari, vidjet ćemo šta će biti u budućnosti. To je sve o toj temi. Dosta”, rekao je Conte.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of