Home Košarka CIRKUS OD PRIPREMA REPREZENTACIJE Šta radi Duško Ivanović?

CIRKUS OD PRIPREMA REPREZENTACIJE Šta radi Duško Ivanović?

0
SHARE

U našoj državi je sve “normalno”, pa je tako prošao i početak okupljanja naših košarkaša. Nekako – u tišini.

A kad se radi u tišini, moguće su malverzacije. A pravo je pitanje – šta radi Duško Ivanović?

I niko nema hrabrosti, pogotovo državna, ili barem federalna, televizijska kuća da se raspita za cirkus koji vlada na Ilidži.

Pođimo od “udarnog trojca” koji neće nastupiti na Eurobasketu. Jusuf Nurkić se nije udostojio da dođe na okupljanje da mu koljeno pregledaju naši doktori, iako bi to bila samo formalnost. Nihad Đedović pola godine laže da će igrati iako se odrekao našeg državljanstva. Jedini je Mirza Teletović, kako i priliči kapitenu, došao, poželio sreću saigračima, sazvao konferenciju za novinare i obrazložio zašto ne može igrati.

No, tu nije kraj. Duško Ivanović je objavio širi spisak igrača. Njih 25. Potom ga je skratio na 16 imena: Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Alex Renfroe, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Milan Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić i Andrija Stipanović.

I šta se dešava? Trenutno su na pripremama nabrojani igrači izuzev Đedovića i Teletovića, a umjesto njih su naknadno pozvani Edin Bavčić, Emir Zimić i Adnan Zahiragić!

Ne bi bilo ništa čudno da ova trojica nisu bila ni na širem spisku od 25 igrača, a na njemu se, recimo, našao izvijesni Nermin Hujdurović! Emir Zimić je sa svojim klubom Tajfunom osvojio prvenstvo Slovenije i zaslužio je da se nađe na pripremama, ali njega Ivanović nije uvrstio ni na širi spisak, već Hujdurovića iz mađarske lige. Ako je uopće Ivanović sastavljao širi spisak…

Posebno degutantno je pozivanje Adnana Zahiragića, vjerovatno najgoreg igrača na Evropskom prvenstvu za mlade igrače (U20), momka koji je “najzaslužniji” za ispadanje u diviziju B. Umjesto njega kući je ostao Almir Hasandić, najbolji strijelac naše lige, koji je i bio na širem spisku. Ako je već Ivanović želio nagraditi nekoga iz U20 reprezentacije (a nije imao zbog čega jer su momci ispali u niži rang, op. a.), onda je poziv zaslužio Imran Polutak koji je uz Nedima Buzu, koji je na pripremama, jedini odigrao nešto na U20 Eurobasketu.

Jedino se može donekle opravdati Bavčićevo pozivanje s obzirom da je on “vraćen iz penzije” jer se nakon prošlog Eurobasketa u Sloveniji oprostio od reprezentativnog dresa, no odlučio je pokušati pomoći selekciji s obzirom da njegov patriotizam nikada nije bio upitan.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of