Home Fight club Četiri prvaka Balkana iz Novog Grada!

Četiri prvaka Balkana iz Novog Grada!

0
SHARE


Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su u sastavu reprezentacija Bosne i Hercegovine, ovog vikenda, 11. i 12. novembra, učestvovali na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore koje se održalo Edirneu u Turskoji.

U konkurenciji od preko 600 takmičara iz 8 nacionalnih selekcija Bugarske, Rumunije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Kosova i BiH, ekipa Novog Grada je učestvovala sa 27 takmičara koji su ostvarili izvanredan rezultat osvjivši ukupno 11 medalja i to četiri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih medalja.

Zlatnu medalje i zvanične titule balkanskih prvaka osvojili su, Emir Kaljanac u kategoriji seniora do 68 kg, ostvarivši 4 izvanredne pobjede, Arman Dubravac u kategoriji seniora do 80 kg, porazivši tri protivnika, Sadmir Habibović u konkurenciji juniora do 55 kg, pobjedivši u četiri borbe i Adna Borić u konkurenciji juniorki do 68 kg, ostvarivši dvije pobjede.

Srebreni su bili Samir Selimovic u konkurenciji seniora do 87 kg i Delila Ramić u konkurenciji seniorki do 53 kg.

Bronzane medalje su osvojili, Alen Čukurija u konkurenciji seniora do 74 kg, Amar Hadzagić u konkurenciji kadeta do 61 kg, Hana Bulbulušić u konkurenciji kadetkinja do 47 kg, Dina Čukurija u konkurenciji seniorki do 67 kg, te Nedzad Husić u konkurenciji juniora do 63 kg, nakon sto je odustao od daljeg nastupa zbog povrede.

„Takmičari našeg kluba se već devet godina za redom vraćaju sa zlatnim medaljama sa Balkanskog prvenstva, što dovoljno govori o kontinuitetu rezultata. Nastup na Balkanskom je samo jedna provjera u nizu za naše takmičare koji će u narednom periodu nastupiti na rankiranim turnirima Svjetske taekwondo federacije i Evropskom seniorskom prvenstvu za olimpijske kategorije koje se u decembru održava u Sofiji.

Naši takmičari su uglavnom zadovoljili svojim angažmanom tokom ovog prvenstva, a naredni nastupi će u potpunosti dati cjelokupnu sliku postignute forme i predviđanja rezultata koji se trebaju postići na najvažnijim takmičenjima.“ – izjavio je Haris Husić, trener kluba.”

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of