Home Ino fudbal Buffon otvorio dušu o sudiji, penalu, psovkama i Romi: Nisam licemjer, ono...

Buffon otvorio dušu o sudiji, penalu, psovkama i Romi: Nisam licemjer, ono se jednostavno ne svira!

0
SHARE


Gianluigi Buffon je na neslavan kraj završio karijeru u takmičenju koje će mu ostati neostavren san. Crveni karton poslije kontroverznog penala u 93. minutu kojim je Real eliminisao Juventus će ostati kao jedna od najtužnijih uspomena u karijeri slavnog golmana.

Nekoliko dana poslije događaja u Madridu, Gigi je u razgovoru za italijanske medije otvorio dušu. Odgovorio je svima koji mu zamjeraju na ponašanju i teškim riječima koje je izgovorio.

“Ne moram nikome ništa da dokazujem jer sam i ja samo obično ljudsko biće koje pokazuje strast, osjećanja i bijes. Nekad pričam dobro, nekad loše, nekada se nekome čini da pretjerujem. Ali to sam ja kakav sam. To je Gigi Buffon. Prije neko večer, sat i po vremena poslije utakmice dao sam neke izjave, to je ono što neko kaže u trenutku koji je delikatan i emotivan po njega i umije da bude jako i teško, u nekom slučaju i bezobrazno, ali to su osjećanja čovjeka koji se ne krije pod velom licemjerstva već iskazuje ono što stvarno osjeća u sebi. Kraj priče”, izjadao se Buffon.

On kaže da bi opet isto reagovao…

“Ne možete očekivati od čovjeka koji živi sport kao što ga ja živim, da bude balansiran i ravnodušan. Jer čak i kada izrazim osjećanja onako snažno kao što sam ih tada izrazio, to su i dalje logične misli. Sve bih opet isto ponovio. Možda drugačijim načinom izražavanja, malo civilizovanijim, ali suština je ista i stojim iza nje. Čak iako sam pretjerao, rekao sam što sam mislio”.

Buffon je vratio film na momenat koji je sve promijenio…

“Nije trebalo da svira penal! Sudija sa malo više iskustva ga ne bi svirao i ne bi postao glavni lik na utakmici. Samo bi se okrenuo, nastavio da trči i pustio dva tima da se bore u produžecima. Pustio bi da teren odluči”.

Iako je Olivera nazvao kantom za đubre, tvrdi da ne mrzi tog čovjeka.

“Na kraju priče, prema tom čovjeku ne gajim više nikakva osjećanja. Čak nisam ni ljut. Sve je završeno tamo na terenu u onom momentu kada sam se osjećao prevarenim. Ne zbog rezultata, već zbog te večeri. To je bila večer koja više nikad neće moći da mi se ponovi. Siguran sam da će Oliver imati veliku karijeru u budućnosti, ali je sada previše mlad da bi sudio u takvom meču. Priroda fudbala je takva da se taj mladi čovjek našao i situaciji kojoj nije dorastao”.

Čini se da Buffon najviše žali što nije bio dio epske pobjede poput one Romine večer ranije.

“Mogli smo da ispišemo nezaboravnu stranicu u historiji fudbala, Juventusa i Italije. Naša pobjeda u kombinaciji sa onom Rominom bi bilo nešto nevjerovatno. Jer ja sam prije svega Italijan, pa onda Juventino i zaista mi je stalo do italijanskog fudbala. Kada sam vidio Romu kako pravi onaj preokret, tako strastveno sam navijao za njih. Vidio sam Juve kako se u Madridu vraća sa 0:3. Bilo bi to nešto neprocjenjivo. Gubio sam i važnije mečeve od ovog, ali po načinu kako je ovaj tekao i razvijao se, bio je to najuzbudljiviji meč koji sam iskusio u Juventusu. Mislim da isto važi i za moje saigrače, ali i za navijače”, prenosi Mozzartsport.com.

Opet ponavlja da start Benatije nad Vasquezom nije bio dovoljan za penal u takvom momentu takve utakmice…

“Ono nije bila situacija u kojoj kažete ‘Sigurno je penal’. Ne kažem da sigurno nije bio, samo kažem da je sporna situacija. U takvoj utakmici, na 20 sekundi do kraja, sporna situacija ne može da bude dovoljna neiskusnom sudiji da odluči pobjednika. Neki iskusniji sudija bi donio drugačiju odluku”.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of