Home Ino fudbal Bolan epilog dugogodišnje zvijezde jednog od najboljih evropskih klubova!

Bolan epilog dugogodišnje zvijezde jednog od najboljih evropskih klubova!

0
SHARE

Postoji izreka da sedma godina zna biti kritična za brakove, nerijetko ih i slomi, a slično se događa i s nogometnim brakom Yaye Tourea i Manchester Citya. Engleski velikan će se zahvaliti nekolicini igrača kroz koju sedmicu kada završi sezona, a među njima je i nesretni Toure, pristigao na Etihad 2010. godine iz Barcelone.

Rastanci su u svakoj profesiji neizbježni, za razliku od ličnog života gdje partnerstvo potraje cijeli vijek, ali ipak je Toure gajio posebne osjećaje za City, što ne skriva niti njegov menadžer Dimitri Seluk.

– Posljednji put sam razgovarao s nekim iz kluba još u martu. Priče da će klub ponuditi novi ugovor Yayi su totalne gluposti. Dao je srce Cityu koji mu je bio više od kluba i na stolu imamo ponude drugih klubova. Neki od njih igraju u Ligi prvaka – izjavio je Seluk.

Toure je upisao 297 nastupa i postigao 78 pogodaka za ‘Građane’, a javnost će ga pamtiti kao jednog od najraznovrsnijih i najkompletnijih veznih igrača. Iako je robusan i snažan, nije mu manjkalo brzine, tehničke vještine, pregleda igre…

S 34 godine na leđima više nije na nekadašnjoj razini, pao je u drugi plan dolaskom Pepa Guardiole prije godinu dana (četiri starta u prvenstvu) pa će ‘ujak Yaya’ kako su prozvali mladići Raheem Sterling i Leroy Sana – usput mu pogrešno čestitavši ’38.’ rođendan – morati sreću tražiti negdje drugo…

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of