Home Aktuelno Bogdan Tanjević: Sabit Hadžić je jedan od najznačajnijih igrača Bosne svih vremena!

Bogdan Tanjević: Sabit Hadžić je jedan od najznačajnijih igrača Bosne svih vremena!

0
SHARE

Košarkaški svijet još uvijek ne može da vjeruje da nas je napustio selektor naše košarkaše reprezentacije Sabit Hadžić (61), koji je preminuo u Antaliji od posljedica moždanog udara.

Jedan od ljudi koji je najbolje poznavao Hadžića svakako je Bogdan Boša Tanjević (71), njegov bivši trener, s kojim je 1979. godine nastupajući za Bosnu osvojio naslov prvaka Evrope.

“Sabit je bio moj bivši igrač, prijatelj, saradnik… Bili smo kao familija. Učestvovao sam u njegovom dovođenju u Bosnu 1975. godine. Bio je jedan od najznačajnijih igrača Bosne svih vremena”, govori Tanjević za BIH.ba.

Tanjević i njegov pomoćnik Samir Selesković sa Hadžićem su sarađivali i u Turskoj dok je legendarni Sabe tri godine vodio Kepez iz Antalije. Boša kaže kako je Hadžić bio privatno sličan onome kakav je na terenu.

“Pratili smo to njegovo stanje u nadi da će se popraviti i da će se izboriti s tim. Puno života zajedničkog smo imali. Poslije igračke karijere, napravio je odličnu trenersku karijeru. Bio je čovjek vrlo sličan onome kakav je na terenu. Imao je izuzetno dobre odnose sa svima. Ne sjećam se uopšte Sabitove mržnje prema nekome, ili nekoga prema njemu, jer je uvijek sve činio da bude prihvaćen i da nikoga ne uvrijedi. Jako je bio kulturan”.

Smatra da mu život nije vratio koliko mu je on dao.

“Kad sam ga prvi put vidio on je bio učenik privredne škole, koja se u to vrijeme smatrala nekom drugorazrednom školom. Bio je odličan đak u takvoj školi. Imao je na sebi velik teret i porodicu, koja nije bila dobro situirana. U svemu je bio izuzetan, čestit. Mislim da mu život nije vratio koliko mu je on dao i da nije bio pravedan prema njemu. Najbolji dio života mu je bilo to igranje i posvećenost košarci”, kaže za kraj Tanjević.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of