Home Bh. fudbal BOCCACCINI IZIGRAN NA GRBAVICI: Sa Petrovićem sam pričao samo dva puta!

BOCCACCINI IZIGRAN NA GRBAVICI: Sa Petrovićem sam pričao samo dva puta!

0
SHARE

Matteo Boccaccini je samo jedan od nekolicine igrača koji su u posljednjih mjesec dana napustili Željezničar. Italijan, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz Brescije, je u prvom dijelu sezone bio stub odbrane Plavih, da bi na proljeće “nestao sa mape”.

U razgovoru za Sportske.ba kazao je kako je Grabavicu napustio razočaran obzirom da je prema njegovom mišljenju zaslužio veću minutažu od dobijene.

“Otišao sam ogorčen jer sam zaslužio da igram više poslije toliko dobro odigranih utakmica”, kazao je Boccaccini koji je u minuloj polusezoni od 14 ligaških utakmica nastupio samo u tri susreta iako je odradio odlične pripreme i bio uigravan u startnoj postavi.

Puno bure je izazvala izazvala izjava Samira Bekrića kojom je otvoreno kritikovao trenera Slavku Petrovića. Boccaccini nam je otkrio da je sa igračima imao sjajan odnos, što se ne može reći za onaj sa srbijanskim stručnjakom.

“Sa trenerom sam pričao samo dva puta u sezoni, nismo imali dobar odnos, dok je sa igračima sve funkcionisalo veoma dobro”, kratko je rekao 24-godišnji štoper.

Na pitanje da li je postajala mogućnost za ostankom u Dolini ćupova Boccaccini nam je rekao kako je praktično izigran od strane rukovodstva.

“Rekli su mi da će mi ponuditi novi ugovor, ali nova ponuda nikada nije stigla”, rekao je italijanski defanzivac koji trenutno čeka na novi inostrani angažman. Kao nova destinacija spominje se Azerbejdžan.

Na kraju je poslao i poruku navijačima Željezničara kojima je poželio sve najbolje.

“Želim im sve najbolje i da titulu koju smo mi zaslužili ove godine proslave što je prije moguće”, poručio je Boccaccini.

Na 22 nastupa u dresu najtrofejnijeg bh. kluba upisao je po gol i asistenciju.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of