Home Aktuelno Bivši fudbaler Zrinjskog otkrio: Htio sam nokautirati Baku, ali…

Bivši fudbaler Zrinjskog otkrio: Htio sam nokautirati Baku, ali…

0
SHARE

Jedan od najkontroverznijih fudbalera koji su nastupali u bh. eliti svakako je Tonći Kukoč. Međutim, pod Bijelim brijegom se nije proslavio.

Vrijeme provedeno u Mostaru uglavnom je provodio na klupi ili na tribinama. Stoga je na ljeto odlučio dići sidro i skrasiti se u mađarskom Honvedu, piše Faktor.

On se u razgovoru za hrvatske medije prisjetio i jedne situacije iz Zrinjskog kada je poludio na trenera Baka Sliškovića, a onda ga je smirio jedan povik s tribine.

– Nikada neću zaboraviti prošlu sezonu. Igrali smo utakmicu s Radnikom u Mostaru i trebao sam igrati od prve minute. Dođe Baka i pročita sastav, a mene nema na popisu. Već tu sam se morao smirivati. Dođe drugo poluvrijeme, igra se 60. minuta, ušle su već tri izmjene, a ja nisam ni poslan na zagrijavanje. Gotovo je! Razmišljam hoću li nokautirati Baku ili polomiti svlačionicu – kaže Kukoč pa nastavlja:

– Završila je utakmica, a ja odlazim prema svlačionici, spreman da sve porušim, kad neko s tribina vikne: “Ne možeš ni u Zrinjskome da igraš.” Taj me čovjek spasio. U inat njemu, ali kunem Vam se, samo u inat njemu nisam napravio sra** – ispričao je ovaj kontroverzni fudbaler.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of