Home Ostali sportovi BiH u polufinalu SP: Jusufović otkrio kako su Zlatni ljiljani “srušili” Rusiju!

BiH u polufinalu SP: Jusufović otkrio kako su Zlatni ljiljani “srušili” Rusiju!

0
SHARE

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci izborila je sinoć plasman u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Holandiji.

Zlatni ljiljani su sa 3:1 savladali Rusiji, revenširavši se za poraz u polufinalu na posljednjem Evropskom prvenstvu. Najtrofejniji sportski kolektiv u našoj zemlji sutra će u polufinalu od 19 sati igrati protiv Brazila, a u našem taboru su optimisti pred ovaj meč, piše Faktor.

– Iza nas je jedna od najtežih pobjeda u proteklih nekoliko godina. Savladali smo Rusiju koja nas je pobijedila u posljednja dvije utakmice i samim tim otežala pripremu za ovaj meč, kako fizički, tako i psihički. Uspjeli smo neutralisati njihov servis kao ključno oružje iz navedene dvije prethodne utakmice, te pronaći motiva koji nas je uz podršku Fanatikosa i ostalih Bosanaca i Hercegovaca iz Holandije nosio kroz utakmicu – rekao je naš reprezentativac Ermin Jusufović, dodavši:

– Smatram da je ovo najteža pobjeda od 2002. godine i pobjede protiv Irana, a sama naša radost poslije pobjedničkog poena to i potvrđuje. Svi smo bili kao jedan i jedva čekamo polufinale protiv Brazila – naglasio je Jusufović, koji se zahvalio i kompletnoj bh. javnosti na podršci.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of