Home Košarka BiH ostaje bez velikog aduta: Musa je spakovao kofere, ali…

BiH ostaje bez velikog aduta: Musa je spakovao kofere, ali…

0
SHARE

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa na ovogodišnjem NBA draftu izabran je od strane Brooklyn Netsa kao 29. “pick” prve runde.

Iako je u razgovoru za Faktor direktor košarkaške reprezentacije BiH Siniša Kovačević kazao kako je s Musom dogovoreno da se reprezentaciji priključi 23. ili 24. juna, nakon što odradi sve obaveze prema novom klubu, čini se da bi upravo klub mogao poremetiti dogovor KSBiH i našeg sjajnog mladog košarkaša, koji se danas oglasio putem svoje zvanične Facebook stranice.

– Svim navijačima Bosne i Hercegovine kratko bih želio da pojasnim situaciju. Nakon NBA drafta i iscrpne sedmice sumiram utiske. Nakon predstavljanja u timu, na sastanku sam bio izričit da se želim priključiti timu u Tuzli. Već sam sa spakovanim koferom. Čuo sam se sa ljudima u Savezu i imao dva puta dug razgovor sa Sejom Bukvom te sam imao kontakt sa selektorom. Odgovor generalnog menadžera tima je glasio da će se odluka donijeti danas te da sam odigrao u zadnjoj sezoni 84 utakmice, imao pet workout programa u različitim vremenskim zonama. Također im se nije svidjelo što zadnja četiri ljeta od svoje 15 godine nikad nisam radio na tijelu i sad ću to morati napornim radom da stižem ovdje – napisao je Musa, te dodao:

– U tom periodu sam od osvajanja zlata sa kadetima bio svaki put sa reprezentacijom i doživio tri ozbiljne povrede. Na to sve opet sam bio izričit da idem u BiH. Ugovor potpisujem 1. jula i tek tad radim ljekarske preglede. Reprezentacija BiH je moja jer sam to bezbroj puta i dokazao djelima. Na riječi tima o odmoru striktno sam želio biti sa reprezentacijom. Više ništa nije u mojim rukama. Savez sam o tome obavijestio uredno i brojim sate do odgovora. Niko ne može da se stavi u moju kožu i kaže da mu je teže ili nije. Meni je trenutno najteže. Osim kontakta sa selektorom i mog poziva Seji Bukvi nikakav poziv nisam primio. Niti trebam. Niko mene ne treba zvati da igram za BiH. Kad god mi klub dozvoli, bit ću tu. Samo klub može biti prepreka ili zdravstveni problem. Smatram da je ovo najlakši način pojašnjenja situacije.

Musa se na kraju još jednom zahvalio svima u domovini na bezrezervnoj podršci.

– Veliko hvala svim Bosancima i Hercegovcima na ogromnoj podršci. Zaista neizmjerno cijenim svu podršku sa vaše strane. Kako čekate vi, čekam i ja – napisao je novi košarkaš Brooklyn Netsa.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of