Home Reprezentacija Bh. internacionalac pred transferom karijere!

Bh. internacionalac pred transferom karijere!

0
SHARE

Samir Memišević je, čini se, priveo karijeru svoju epizodu u holandskom prvoligašu Groningenu.

h. internacionalac je u Groningen stigao 2016. godine na mala vrata, a na holandski fudbal se u startu prilagodio, pa je u međuvremenu postao jedan od najstandardnijih fudbalera ovog kluba.

Ipak, čini se kako je sada došlo vrijeme za rastanak sa Groningenom i ujedno za transfer karijere. U turskim medijima se već danima piše kako našeg štopera u svojim redovima žele vidjeti Galatasaray i Basaksehir, klubovi koji su proteklu sezonu okončali u samom vrhu tablice, a da kontakt postoji za SportSport.ba je potvrdio i sam Memišević.

“Kontakt sigurno postoji, ali u klub nije došlo još ništa konkretno, tako da su to zasad samo priče. Prija mi, naravno, interesovanje takvih klubova”, javio se Memišević iz Holandije, pa dodao:

“Vidjet ćemo šta će se dogoditi u ovom prijelaznom roku. Meni ugovor sa Groningenom važi do sljedeće godine, tu mi je lijepo, a ponuđeno mi je i produženje saradnje. Vidjet ćemo šta će se izdešavati u narednih desetak dana. Najviše se pita Groningen, ipak njihov sam igrač…”

Memišević ističe kako je zadovoljan s onim što je dosad pokazao u Eredivisiji.

“Mogu da budem prezadovoljan. U Groningen sam došao na mala vrata, brzo sam se izborio za mjesto u timu i ove sezone sam od 36 odigrao 32 utakmice na visokom nivou. I ljudi u klubu su prezadovoljni sa mnom, što pokazuje i to što žele produžiti ugovor. Važno mi je da sam opravdao očekivanja”, podvukao je Memišević.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of