Home Reprezentacija Baždarević se oglasio povodom dolaska novog Zmaja!

Baždarević se oglasio povodom dolaska novog Zmaja!

0
SHARE


Hrvatska nogometna javnost uzburkala se nakon vijesti da će Jozo Šimunović stoper škotskog velikana Celtica, uskoro obući dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Rođeni Zagrepčanin, rođen 4. augusta 1994. godine (visok 1.91 cm), igrao je za sve selekcije reprezentacije Hrvatske, no nikada nije obukao dres najjače selekcije.

U ovisnosti od brzine procedure promjene sportskog državljanstva, Šimunović bi mogao obući dres Bosne i Hercegovine već u jesenjem ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Selektor Baždarević potvrdio je da je Šimunović ušao u proceduru dobijanja bh. pasoša i da će se uskoro naći na njegovom spisku.

– Zajedno sa svojim saradnicima ozbiljno pristupam svakom igraču. Pratimo mnoge, a Šimunović je vrlo interesantan igrač. Pratim ga već neko vrijeme, razgovarali smo, i on je oduševljen zbog mogućnosti da igra za BiH. Smatram da bi nam dosta pomogao, jer je mlad i ima kvalitet. Igra u Celticu koji je prvak Škotske, vrlo je interesantan i sigruno bi mogao pojačati konkurenciju u odbrani – kaže za Sportske.ba selektor BiH, Mehmed Baždarević.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of