Home Ino fudbal Barca radi svetogrđe da namiri nezasitnog Messija!

Barca radi svetogrđe da namiri nezasitnog Messija!

0
SHARE


Lionel Messi vratio se u Barcelonu, galame katalonski mediji koji čarobnog Argentinca prate u stopu i trenutno ih najviše zanima kada će potpisati novi ugovor. Egzaktnog odgovora još uvijek nema, ali čini se da je jasno zašto Messi odugovlači. Nije teško pogoditi da se radi o novcu. Pojavile su se spekulacije kako Messi samo za potpis ugovor traži „na ruke“ između 85 i 95 miliona eura.

Prema nagađanjima španskih i brojnih evropskih medija, godišnja plata iznosila bi mu astronomskih 40 miliona eura neto, što će Barcu u bruto iznosu stajati 80 miliona eura. Pomnožite to s četiri godine i dobit će gotovo nevjerovatnu cifru, koju će jako teško namaknuti čak i klub poput Barcelone, koja ima goleme prihode, ali i ništa manje rashode. Koliko god se u Barceloni hvalili da finansijski dobro stoje, čini se da je to dosta nategnuta priča, prenosi Dnevnik.

Da Barca nije prenapregnuta, teško da bi došlo do prodaje Neymara, a još teže bi se spekuliralo da razmatra komercijalizirati ime stadiona, slavnog Camp Noua, a sve kako bi zatvorila finansijsku konstrukciju i osigurala sredstva s kojima će namiriti nezasitnog Argentinca, kojem će to biti čak osmo produženje ugovora s Barcelonom. Do jučer bilo nezamislivo da Barca instalira sponzorsko ime stadiona, jednako kao što je još ne tako davno bilo nezamislivo da nosi reklamu na dresu. To se u Kataloniji dugo smatralo nezamislivim svetogrđem, no vremena se mijenjaju.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of