Home Aktuelno AZMIR U AKCIJI Fudbaler Slobode prelazi u Slogu?

AZMIR U AKCIJI Fudbaler Slobode prelazi u Slogu?

0
SHARE


Fudbalska sezona u Bosni i Hercegovini završava se ovog vikenda, a nakon toga će mnogi klubovi krenuti u sklapanje igračke križaljke za narednu sezonu.

Jasno je da će, kako to i obično biva, većina timova pretrpjeti značajne promjene u igračkom kadru.

Brojni fudbaleri će nakon posljednjeg meča biti slobodni da potraže novu sredinu, jer im ističu ugovori.

Tako je i u tuzlanskoj Slobodi. Jasno je da će strateg Petrović nastojati da zadrži okosnicu tima, osim igrača koji su, poput mladih Muminovića, Todorovića i Smajića, na meti inostranih klubova i koji mogu napuniti klupsku kasu.

Ugovorom je do kraja sezone vezan stoper Aleksandar Ignjatović. Njega će Tuzlaci pokušati zadržati, a pregovori su već počeli. Dvije strane su blizu dogovora.

Slobodan igrač na kraju sezone je i veznjak Vladimir Grahovac. On bi, navodno, mogao ostati u Tuzli, ali crveno-crni dres zamijeniti plavo-bijelim, odnosno preći u Slogu. Ukoliko federalni prvoligaš izbori plasman u elitni rang, a na dobrom je putu.

Alfa i omega Sloge je Azmir Husić, a upravo je “Amerikanac” i doveo Grahovca na Tušanj. Veliku ulogu u eventualnom transferu mogao bi odigrati i Almedin Zilkić, bivši fudbaler Slobode, sada član Sloge, koji je veliki prijatelj veznjaka iz Zenice. Pored toga, Grahovac je često u društvu osoba koje su bliske federalnom prvoligašu.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of