Home Tenis AFERIM: BiH u play-offu za Svjetsku grupu Davis Cupa! (VIDEO)

AFERIM: BiH u play-offu za Svjetsku grupu Davis Cupa! (VIDEO)

0
SHARE

Mirza Bašić savladao je Jozefa Kovalika u posljednjem duelu meča Slovačka – BiH s 2:1 u setovima i tako našoj Davis Cup reprezentaciji neophodan treći bod za historijski plasman u play-off Svjetske grupe Davis Cupa.

Iako je protivnik Mirze Bašića u posljednjem, odlučujućem meču za plasman u play-off za Svjetsku grupu Davis Cupa trebao biti Norbert Gamboš, slovački selektor odlučio je na megdan Bašiću poslati Jozefa Kovalika.

Kovalik je sasvim sigurno bio odmorniji od Bašića, koji je još danas u paru sa Tomislavom Brkićem našoj selekciji donio drugi bod.

Bašiću nije smetala promjena protivnika. Nakon što su uspjeli zadržati početne servise, Kovalik je napravio break u četvrtom gemu i poveo s 3:1 nakon što je iskoristio drugu break loptu. Uslijedio je rebreak Mirze za 3:2.

Ipak, ni Kovalik se nije dao. Novi break napravio je u šestom gemu, a Bašić je uzvratio tako što mu je oduzeo servis već u narednoj igri smanjivši na 4:3. Ovaj break, ovoga puta ovjerio je u narednom gemu za izjednačenje na 4:4, piše Faktor.

Do 6:6 obojica tenisera su sigurno držala svoj servis, a nijedan nije uspio ni doći do prilike za break. Ipak, u tiebreaku Bašić je naprosto eksplodirao i sa 7:0 riješio ga u svoju korist.

Sasvim suprotnu sliku od tiebreaka gledali smo u drugom setu u kojem je dominirao Kovalik i na kraju slavio sa 6:1 za izjednačenje rezultat na 1:1 u setovima.

Bašić je u trećem setu slavio sa 6:3 za trijumf od 2:1 u setovima, ali i treći bod za historijski plasman u play-off Svjetske grupe Davis Cupa.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of